13. juni 2019
Twijfelt u over een gashaard? Met onze Vlamgarantie blijft uw haard gegarandeerd branden. Ontdek de Vlamgarantie.
22. juni 2017
21 juni: Het is zomer! Veel huishoudens houden in de zomerperiode een grote schoonmaak. Denk hierbij ook aan het op orde brengen van uw gashaard! Dan is deze op tijd gereed voor het nieuwe stookseizoen.
03. juni 2017
Hoe moet je nou precies een houtkachel aansteken? Weet u de juiste methode al of twijfelt u nog? De Zwitserse aansteek methode is de enige juiste manier!
18. mei 2017
Ieder haardhout heeft diverse eigenschappen. Welk haardhout u moet kiezen hangt af van het effect dat u wil bereiken. Ten eerste kunt u zich afvragen in welke periode u wilt dat het gekozen hout zijn warmte afgeeft. Verschillende houtsoorten hebben namelijk een andere periode waarover de warmte afgegeven wordt. Over het algemeen geeft een zachtere houtsoort zoals Berken en Elzen sneller de warmte af dan een harde soort zoals eiken.
18. mei 2017
Wil je toch genieten van een houtvuur, kies dan voor pelletkachel. Een open haard of houtkachel zijn echte afraders: die zorgen voor een heleboel schadelijke stoffen in en om je huis. Bovendien vliegt bij de open haard 90 procent van de warmte zo de schoorsteen uit, bij de houtkachel is dit 20 tot 40 procent. Bij matig gebruik (denk aan 2 avonden per week voor de sfeer) draagt een pelletkachel beperkt bij aan de luchtverontreiniging, in ieder geval een stuk minder dan gewone houtkachels.